Böcker jag inte tänker läsa

Nu är jag i alla fall med på min första bokbloggsjerka, för det verkar ju lite kul :)

Varje helg ställs en fråga, denna helg: Vilka böcker tänker du inte läsa och varför?
Ge exempel på tre stycken

1. Jag är Zlatan Ibrahimovic´ - Det här är en kombination av de två tråkigaste ämnena jag vet, sport och självbiografi. Den får vara hur välskriven den vill, jag är ändå totalt och fullständigt ointresserad. 
2. Män som hatar kvinnor - Med all fantasy (och tillhörande, jag behöver nog inte rabbla genrer) som finns där ute kommer jag aldrig få tid till den här, trots att det är en "borde läsa". För lite tid och intresse helt enkelt, trots att jag hört att den ska vara bra.
3. I am number four - Den här verkar lite förutsägbar och "töntig" tycker jag, om man får uttrycka sig så. Filmen avskräckte mig också, jag försökte verkligen tycka om den eftersom den tillhör en genre som jag gillar. Med alternativen som finns så kommer jag hoppa över denna. (Men jag gillar omslaget)

Förtydligar att detta bara är mina åsikter, baserat på min boksmak. Jag kallar dem inte för dåliga böcker, i så fall är det bevisligen jag som har "fel" med tanke på hur bra böckerna har sålt.
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Välkommen till jerkan!

Att din kommentar inte dök upp berodde på att min blogg klassade den som skräp (sorry), men nu syns den är i alla fall :-)

2012-08-10 @ 15:35:51
URL: http://alkb.se
Postat av: annelie

Jaha! Då ska jag ändra i mitt inlägg, tack för att du meddelade mig :)

2012-08-10 @ 15:43:53
URL: http://www.boklotus.se
Postat av: Monika

Den enda jag läst av dina tre är Män som hatar kvinnor, den tyckte jag jättemycket om :) Zlatans bok kommer jag att läsa så småningom och I am number four såg jag som film och faktiskt känner jag inget som helst behov av att läsa den :)

Svar: Ja jag har ju hört att den ska vara bra, synd att man har så lite tid i förhållande till hur mycket böcker man vill och borde läsa! Jag förstår verkligen att du har "Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt" på din lista, jag känner som du och kommer aldrig läsa den :p
boklotus

2012-08-10 @ 16:07:28
URL: http://bokslut.blogspot.se/
Postat av: Vargnatts bokhylla

Zlatans bok finns även med på min lista :). Män som hatar kvinnor läste jag i vintras och den tyckte jag däremot var väldigt bra :)

2012-08-10 @ 17:49:25
URL: http://www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
Postat av: C.R.M. Nilsson

Zlatans bok är också en bok som jag inte tänker läsa. Män som hatar kvinnor har varit på min lista över böcker att inte läsa, men så fick jag hela trilogin i julklapp så jag kände mig tvungen. Du missar inget.

2012-08-10 @ 18:44:58
URL: http://lacrimamens.com/blog
Postat av: annelie

Jag blir glatt överraskad över hur många som inte vill läsa Zlatan, jag trodde faktiskt att jag var den enda!

2012-08-10 @ 19:40:54
URL: http://www.boklotus.se
Postat av: Henrik Johansson

I am number four har jag faktiskt aldrig hört talas om. Stieg Larsson har jag nog läst, men utan någon större entusiasm - det var väl helt ok. Zlatan kan jag nog tänka mig.

Svar: Jag hade faktiskt aldrig heller hört om I am number four förrän den gick på bio och de körde rätt hårt med reklam. De andra två har däremot varit svåra att missa ;)
boklotus

2012-08-10 @ 22:20:18
URL: http://hjohansson.blogspot.se/
Postat av: Boktjuven Ingerun

Den enda jag inte har läst är "I am number four" men jag har uppmärksammat titeln, som jag tycker är bra.

Jag tycker inte någon av de andra är ett must-read, men Zlatan-boken ger ändå en viss insikt i hur det kan vara att växa upp under svåra förhållanden i Sverige.

Svar: Jag gillar också titeln, och omslaget. Jo många uppskattar ju den aspekten av boken och det är ju bra tycker jag. Men själv kommer jag passa :p
boklotus

Postat av: Kajsa

Jag gillade inte heller filmen I am number 4. Vanligtvis älskar jag såna filmer men den här var ju trist. Kommer verkligen inte att läsa boken.

Svar: Jag brukar också älska såna, ville verkligen tycka om den men det gick inte så bra.
boklotus

2012-08-11 @ 14:49:28
URL: http://kajsasbokblogg.wordpress.com
Postat av: Lena

Zlatan tänker jag inte läsa. Milleium-triologin har jag läst och älskar den, Den tredje vet jag inte riktigt vad det är för en!

2012-08-11 @ 14:56:57
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Bokdivisionen

I am number four känner jag inte heller till. Larsson såg jag på film, det räcker. Zlatan? Mja, kanske någon gång.

Svar: Larsson-filmerna har jag ju faktiskt också sett. Med den nämnda tidsbristen får det nog stanna där!
boklotus

2012-08-11 @ 14:58:19
URL: http://bokdivisionen.wordpress.com/
Postat av: Stockholmsflickan

Kul med en till jerkare!

Zlatan hoppar jag också över. Tvivlar inte på att millenium-böckern är läsvärda, känner mig dock ganska nöjd med att ha sett filmerna som läget är nu.

Svar: Ja det var ju riktigt roligt med jerkan! Spännande med så många åsikter och tycken i helgens fråga, jag är imponerad över hur många som är överens ändå :)
boklotus

2012-08-11 @ 20:07:16
URL: http://skrivande.blogspot.com
Postat av: Anna - Boktycke

Zlatanboken är jag inte heller så sugen på. Män som hatar kvinnor tycker jag är bra och I am Number Four är okej. Lite för mycket klichéer i den.

Svar: Åh fyfan, trodde inte att såna listor fanns på riktigt. Tycker att det är för jävligt att man gör såna listor. Hoppas att du tog det bra, hade jag hamnat på en sådan lista när jag gick i högstadiet skulle jag nog ha blivit väldigt ledsen. Men boken är underhållande iaf :)

Svar: Även i filmen verkar det lite klyschigt. Det finns förstås böcker jag hellre avstår än den, men jag ville ta med något jag inte kommer läsa från "min" genre också :p
boklotus

2012-08-11 @ 21:00:11
URL: http://boktycke.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0