Böcker till bioduken 2015

 
På nyår brukar jag gilla att dela med mig av vilka böcker som når bioduken kommande år, men 2014 var som nämnt inte riktigt mitt blogg-år. Jag hade inte förberett något inlägg men nu, några dagar in i januari, kommer en liten lista på vad jag vill se 2015:
(Jag har försökt att bara lista sverigepremiärdatum men några fanns inte, då USA-premiär)

18 feb: Cirkeln, en av mina favoritböcker och ett av boksveriges mest efterlängtade släpp i år törs jag gissa. Filmatiseringen av den framgångsrika Engelsfors-trilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Jag håller verkligen tummarna att den blir bra så att en fortsättning blir möjlig.

13 mar: Cinderella. Den väldigt gamla berättelsen som bland andra bröderna Grimm skrivit om. Tecknad av Disney sedan tidigare och nu gör de en nytolkning. Deras tidigare omtolkningar har gått väldigt bra och jag litar på att även denna blir en succé.

20 mar: Insurgent, uppföljaren till Divergent som visades förra året. Jag gillar båda böckerna men blev som väntat inte förtjust i filmatiseringen. Självklart vill jag ändå se denna :)

1 apr: Into the woods. En mash-up av flera populära folksagor i ny tappning, med skådisar som Emily Blunt, Meryl Streep, Johnny Depp med flera. Världspremiären var redan förra året men sverigepremiären är 2015 så jag sparade den till årets lista.

17 jul: Ant-Man. En återkommande karaktär i Marvel-universumet kommer på film i år. Med självaste Paul Rudd i huvudrollen så borde det bli riktigt bra.

24 jul: Pan. J.M Barriers karaktär som vägrar bli vuxen hamnar i en ny, seriös, version på vita duken. Verkligen något att se fram emot anser jag!

18 sep: The Scorch Trials, fortsättningen till Maze Runner, båda baserade på böckerna av James Dashner. Jag har fortfarande inte läst böckerna men ser fram emot att göra det när jag kommer i spår med läsningen igen. 

Hösten 2015: Fallen är en bok av Lauren Kate som jag inte läst men gärna ser som film. Att den inte fått premiärdatum känns lite suspekt, men jag är villig att ge den en chans när den nu kommer. Hösten 2015 står det både på IMDb och Wikipedia så vi får väl lita på det.

2 okt: Victor Frankenstein, precis som det låter är det en version av Mary Shelleys verk men från Igors synvinkel denna gång. Det verkar vara en drama vilket skulle avskräcka mig om inte Igor spelades av Daniel Radcliffe.

21 nov: Mockingjay, part 2. Avslutningen för Hunger Games -filmerna är nära och jag ser mycket fram emot att få maraton-titta på helheten i stället för detta ständiga väntande på nästa film. Tur att vi har böckerna tillgängliga för omläsning ifall abstinensen blir för stor ;)

RSS 2.0