Mime Order

Jag tror jag inleder hela inlägget med spoilervarning ifall man inte läst Bone Season / Drömgångare innan.
 
Som den mest eftersökta kvinnan i London måste Paige arbeta i skuggorna för att nå sina mål. De som flydde fånglägret måste räddas, och den undre världen måste varnas om refaiternas järnhand över Scion. Men i en redan korrupt undre värld är det ingen som vill lyssna på den återvändande drömgångaren, och när hennes egen eterboss tvingar henne till tystnad har hon inget annat val än att försöka ta saker i egna händer.
 
Här är en sak jag inte trodde jag skulle säga, men; åh vad jag saknar fånglägret. Det var där jag tyckte att spänningen fanns. Brottssyndikatet i London är inte alls (inte ens med klärvoajanta) vad jag vill grotta ned mig i. Liksom med "maffia" och "gäng" så tappar jag allt intresse bara av ordet. Men tyvärr är det, som man förstår när man läser ut ettan, dit man kommer tillbaka i andra boken.
 
Men lyckligtvis så är det Samantha Shannon som skriver om det tråkiga brottssyndikatet, så det blir ändå bra. Trots att jag saknar fånglägret med sin struktur och övernaturliga varelser, träningen med Warden i frostig skog och stunder med kortläsaren i kåkstaden av plywood, så dras jag in i de nya intrigerna. Här är det en annan hierarki att fördjupa sig i, och ett mysterium att lösa.
 
För egen del trivs jag också bättre med sättet som Shannon skriver nu, det är slut på mångpunktandet tillexempel. Tyvärr har det blivit några korr-missar i stället. Meningar som "That was all could ask" där det saknas ett "I" och liknande, men sådant stör mig sällan eller aldrig. Det som däremot gnager lite är några trovärdighetsgrejer, det var lätt att ignorera i förra men här börjar det ta av min koncentration. Men med rätt detaljer förlåter jag allt. Varje penny dreadful, smeknamn och accessoar väger upp bristerna.
 
Om jag ska prova sammanfatta i stället för att bara babbla så tyckte jag den här boken var intressant men inte så spännande. Den var lite för lång/långsam (förutom slutet), dock i en värld som är fängslande och som jag alltid vill lära mig mer om. I slutändan gillade jag mysteriet och jag trivs i miljön av gamla viktorianska London mixat med ett futuristiskt Scion.
 
(Tidigare: #1 The Bone Season)

RSS 2.0