Författarna i min hylla

Så fort jag såg den här frågan kände jag att jag bara måste veta svaret: Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst?

Det är frågan i Annikas bokbloggsjerka den här helgen, och jag har såklart kollat upp vart alla "mina" författare kommer från.


Föga överraskande är det författare från United States som regerar mina hyllor. Tätt efter kommer United Kingdom (som lätt är min favoritmiljö för böcker att utspela sig i). Ganska långt efter det följer Australien, Canada och Sverige. Jag tycker statistik är rätt så kul, roligt att kartlägga författarna till det jag läser :)

Kommentarer
Postat av: Monika

Australien och Canada (för övrigt härligt att se att någon mer än jag stavar det med C) var ju lite ovanliga länder den här veckan.

Svar: Kul att fler använder C ;)
Ja de känns nog lite ovanliga, men Island som du hade var det inte så mycket av heller, intressant att kolla på :)
boklotus

2013-09-28 @ 08:54:24
URL: http://bokslut.blogspot.se/
Postat av: Ewa K

Tycker också om statistik, om jag slipper göra själv :). Men det visar på spännande saker som man kanske inte tänker så mycket på annars.

Svar: Eller hur, spännande med statistik ibland :)
Jag skulle också vilja vara mer blå/gul, kul uttryck du hade där. Men favoriserar man fantasy så är usa tydligen inte så lättbesegrade ;)
boklotus

2013-09-28 @ 11:31:20
URL: http://holavedsbrudar.blogspot.se/
Postat av: Helena, MsHisingen

Snygg bild du fick till!

Svar: Tack! Jag tycker sådant är kul :)
boklotus

2013-09-28 @ 11:47:48
URL: http://mshisingen.blogspot.se
Postat av: Helena

Intressant med australiensiska och kanadensiska böcker. Några tips?

Svar: Garth Nix eller Courtney Summers kanske kan va nåt? Är det miljön man är ute efter kanske John Marsden passar bättre för då får man vara en del ute i "bushen" :p
boklotus

2013-09-28 @ 12:13:00
URL: http://helenasbokhylla.wordpress.com
Postat av: C.R.M. Nilsson

Kul med Australien och Kanada :) Kan inte komma på någon kanadensisk författare på rak arm, men jag har läst några australiensare i år.

Svar: Jag blev ganska förtjust i Garth Nix när jag läste en serie nyligen, så jag ska införskaffa lite mer av honom faktiskt :)
boklotus

2013-09-28 @ 19:28:56
URL: http://lacrimamens.com/blog/
Postat av: Skriva läsa leva

Bland mina olika ungdomsförfattare finns så klart John Marsden, han var länge en ledande konkurrent till de svenska som jag numer har flest av :)

2013-09-29 @ 10:33:20
URL: http://skrivalasaleva.wordpress.com
Postat av: Freja

Jag behöver hitta ett ställe att registrera mina böcker på så jag kan ta ut statistik. Just nu finns de på ett enkelt excelark...

Svar: Jag använder goodreads.com till sådant, men jag tror att boktipset.se funkar ungefär likadant om man hellre vill ha en svensk sida :)
boklotus

2013-09-29 @ 18:38:06
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0