Melanie Delons illustrationer

Alltså denna kvinna... jag är helt förlorad i hennes konst, hennes illustrationer fullkomligt slukar mig. Länk till sidan: http://www.melaniedelon.com/
Jag kan inte begripa hur hon lyckas göra de här bilderna. Hon använder Photoshop och Painter, och även om jag kunde forma allting lika mjukt och vackert som hon gör så förstår jag inte vart hon får alla detaljer ifrån. Hur hon kommer på att det ska ligga en viss spricka på ett ställe i en stenvägg, eller hur bladet viker sig på en blomma som bara är en detalj i en hel bild?
Jag älskar hennes bilder och skulle så otroligt gärna vilja göra sådant här, jag spenderar ju redan så himla mycket tid i photoshop och vill vill vill klara sådant här också!
Att jag ens tror det är möjligt beror på det här klippet, det är väldigt inspirerande! Och mycket frustrerande att hon klippt just i det väsentliga, just där jag inte förstår hur man ska få till så otroliga detaljer. Titta på det, det är riktigt häftigt.
Det som står i vägen för att jag ens ska försöka är tid. Det finns inget att prioritera bort för illustrationers skull, jag har ju till och med prioriterat bort mitt skrivande! Ser mycket fram emot min pension kan jag säga, bara mina händer får vara friska.
Att skapa sådant här måste kräva så otroligt mycket övning (och jag inser förstås att jag aldrig skulle bli så här bra). Men det skulle vara kul, och en vacker dag när jag har massor av tid så vill jag också prova :)

(Jo just det, hon har ju
gjort omslaget till Scarlet
förresten och det tycker
jag är väldigt fint :)

Kommentarer
Postat av: Anna - Boktycke

Wow, det var riktigt riktigt snyggt. Tack för länken, hennes illustrationer är verkligen en inspirationskälla för mig som skriver fantasy.

Svar: Vad kul! Jag tycker hon inspirerar till lite allt möjligt med sina bilder. Jag är extra svag för alla bilder som innehåller kort, alltså kortleks-kort eller tarotkort :p
boklotus

2012-12-18 @ 18:33:21
URL: http://boktycke.se
Postat av: Nike Bengtzelius

Nice, nya skrivbordsbakgrunder! ;) Men seriöst, grymt duktig illustratör.

Svar: Ja eller hur! Jag älskar den med rödhåriga tjejen (den här uppe till höger) som drar från by till by och spelar om folks själar, skulle vilja se den som bok jag!
boklotus

2012-12-21 @ 05:01:12
URL: http://www.bokmalande.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0